Veiligheid & Hygiëne

Pas op met lange haren! Zorg dat je een elastiekje bij je hebt.

De veiligheid van de karters staat bij Euro Indoorkarting Swalmen voorop.

Het 500 meter lange en gemiddeld negen meter brede circuit is voorzien van een speciale ‘Schumacher-like’ afzetting en onze ultramoderne karts zijn uitgerust met speciale hoofdsteunen en andere veiligheidsvoorzieningen, waardoor de kans op verwondingen bijzonder klein is. Deze voorzieningen dragen bij aan de veiligheid op de baan. De coureurs zijn verplicht een helm te dragen. Bovendien worden alle deelnemers vooraf grondig geïnformeerd over de geldende regels tijdens het karten en natuurlijk is het personeel graag bereid enkele nuttige tips te verstrekken om de rondetijden nog scherper te stellen.

Omwille van de hygiëne is een haarnetje verplicht. Helm, haarnetje en eventueel een raceoverall worden door Euro Indoorkarting Swalmen in bruikleen verstrekt.

Naast de hygiëne wordt ook volop aandacht besteed aan diverse milieuaspecten. Zo is de pitstraat van Euro Indoor Karting Swalmen voorzien van een vloeistof dichte vloer.

 

Vlaggen

Bij het karten zijn er een aantal algemene regels waar iedereen zich aan moet houden, hieronder vallen ook de vlaggen die tijdens een race te zien zijn:

De finish vlag

De finish vlag wordt aan het einde van de race getoond, net zolang totdat alle karts binnen zijn. Hierna rijden de karts rustig richting de pitstraat.

de finish vlag
de blauwe vlag

De blauwe vlag

De blauwe vlag wordt op 2 manieren gebruikt, stil en vlaggend. Wanneer de vlag niet wordt bewogen betekent het dat je een of meerdere ronden achterstand hebt en dat andere coureurs je willen inhalen. Als de official vlagt met de blauwe vlag dan betekent het dat je een of meerdere ronden achterstand hebt en dat je achterliggende coureurs voorbij moet laten gaan omdat ze je willen inhalen.

De gele vlag

Bij de gele vlag mag je niet inhalen want er is een gevaarlijke situatie, bijvoorbeeld een gecrashte kart op de baan. Matig ook je snelheid en kijk heel erg goed uit!

de zwarte vlag

De zwarte vlag

Je bent gediskwalificeerd, je moet direct de race verlaten via de pitstraat. Meestal staat er op de vlag het nummer van de kart zodat de coureur weet dat hij van de baan moet.

De rode vlag

Let op! Er is een ongeval gebeurt, alle karts moeten stoppen en de race wordt stilgelegd.
de rode vlag